Annonce

Annonce

Bakker  med økologisk kød fra Friland i køledisk hos Meny

Der er stadig for mange forbrugere, som glemmer at griber ud efter de økologiske kødprodukter, når de køber ind. Foto: Jens Panduro

DC-topchef: Frilands grise risikerer samme skæbne som Irma

Hvis ikke forbrugerne snart begynder at hale mere økologisk grisekød op af kølediskene i de danske dagligvarebutikker, frygter adm. direktør i slagteri- og forædlingsvirksomheden Danish Crown, Jais Valeur, at Friland risikerer at ende som Irma.

I Danish Crown-koncernen håber man, at det halvårsregnskab, som datterselskabet Friland offentliggjorde i maj, vil fungere som et wakeup-call for de mange grønne forbrugere, som i diverse undersøgelser tilkendegiver, at de går op i dyrevelfærd og ønsker at købe mere økologisk grisekød.

For hvis ikke snart de danske forbrugere begynder at handle i bedre overensstemmelse med deres grønne intentioner, forudser DC-topchef Jais Valeur ifølge Fødevarewatch, at Frilands økologiske grisekød kan lide samme triste skæbne som Coop-kæden Irma, der i år lukker som landets ældste dagligvarekæde efter 137 års drift.

Forbrugerne bliver sgu nødt til at bakke op. Ellers ender det i sidste ende med en Irma, hvor forbrugerne sidder på bagkant og er sure.

— Jais Valeur, topchef i Danish Crown

Friland blev grundlagt i 1992 og er siden vokset til et selskab, hvis årsomsætning i 2022 for første gang krydsede en mia. kr. Men i kølvandet på et turbulent 2022 viste det seneste halvårsregnskab en tilbagegang i omsætningen på 13 pct. i forhold til første halvår i 2022, og især de økologiske griseproducenter kigger fortsat ind i en usikker fremtid med fortsat pres på priserne.

Det truer rentabiliteten hos Danish Crowns økoflagskib, Friland, og hvis der skal blive ved med at være økologisk kød i køledisken, er det ifølge Jais Valeur nødvendigt, at flere igen begynder at stoppe de Ø-mærkede kødprodukter i indkøbskurven.

”Det er helt tydeligt, ligesom med Irma, der lukker ned - det her, det er det samme. Og her er det vigtige signal: Forbrugerne bliver sgu nødt til at bakke op. Ellers ender det i sidste ende med en Irma, hvor forbrugerne sidder på bagkant og er sure. Det gælder om at bakke op om produktionen af økologi i Danmark,” siger Jais Valeur til Fødevarewatch.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel

Salget af økologi har stabiliseret sig

Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.

26-04-2024 3 minutter Detailhandel